Op hoop en zegen

In Engeland wacht de familie. Mijn moeder is zich in haar Plattelandsparadijs in alle rust op onze komst aan het voorbereiden. Mijn vader is er ook al en mijn zus heeft zich preventief bij hen gevoegd. Ik denk dat ze zich dan kan laven aan lekker eten en een gratis oppas. Maar het is kerst dus het is toegestaan. We worden verwacht.

We moeten er dus alleen nog zien te komen. We hebben een plekje in een goedkoop vliegtuig geboekt en het is dus te hopen dat de zware weg verlicht wordt door een meevaller van het OV. Er is nog geen vuiltje aan de lucht. Als we er niet komen is er echter een probleem, dan missen we kerst en worden we niet geteld. Moeder zal teleurgesteld zijn. Al dat werk voor niets. Haar volk moet en zal bij elkaar komen. Dus gaan we opweg. We nemen mee wat we kunnen vanwege de 20KG restrictie op handbagage.

Op hetzelfde ogenblik heeft mijn broer natuurlijk ook vernomen dat er een feest staat te gebeuren. Hij volgt de Eurostar naar het westen. Hij zal hopelijk ook kado’s meebrengen.

Er is ruimte genoeg, want de gebruikelijke entourage laat verstek gaan dit jaar. Het wordt een bescheiden onderonsje met de nodige aanhang en een een oom en tante extra. De kersten lijken voorlopig voorbij dat we met bijna twintig aan één tafel zaten. Tenzij de vorst aanhoudt en het blijft sneeuwen waardoor we ook nog gestrandde vreemdelingen zullen moeten opvangen.

Advertenties

3 gedachtes over “Op hoop en zegen

 1. loes Reeve zegt:

  ROFLOL, Licht in de duisternis.. Thomas maakt zich vooralsnog geen zorgen,Hij kan altijd de Calais Dover Ferry nemen, die gaat 46 keer per dag. Alex waagt zich morgen in zijn eentje in het Ijskoude Narnia dat Kent heet. Om nog wat kado’s op te halen etc. Emma blijft hier geevacueerd. Ann en Hugh hebben asiel gevraagd voor de Kerst, in geval dat Stuart niet komt en/of ze het kanaal niet over kunnen, om zich in Frankrijk te vervoegen. En nu dat Eurostar niet meer zo erg naar het Oosten gaat… Plaats genoeg in de Kerststal…

 2. Susanne zegt:

  Wat een waanzinnig mooi verhaal! Ik hoop dat jullie het allemaal redden en die 20 man aan tafel daar zal je in de toekomst zelf voor moeten gaan zorgen!
  Fijne Kerstdagen en de groeten aan iedereen!

 3. Loes Reeve zegt:

  We hebben hier vreselijk om je stukje zitten lachen Piet.
  Ik had ook iets geestigs terug geprobeerd, maar die reaktie is niet door gekomen.
  Zal het nog eens proberen.
  Ga je morgen op tijd van huis?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s