LinkedIn’s nieuwe feature

Je kunt je sinds kort bij LinkedIn abboneren op de updates van 150 vooraf bepaalde thought leaders of influencers. Lees je mijn Amerikaanse accentje erbij? Mensen als Richard Branson, Deepak Chopra et al komen dan in je ‘timeline’ vertellen over wat ze bezig houdt en wat je daar dan in je professionele leven mee moet. De bedoeling is, zeggen de mensen achter LinkedIn dat deze blog-achtige dienst ook uitgerold wordt voor Klanten die geen grote invloed uitoefenen op hun vakgebied. Dat zijn dus de rest van de LinkedIn gebruikers- Jij en ik. Het idee is dat er dan door ons gepeupel content gegenereerd wordt waar je elkaar mee verder helpt. Nu gebeurt dat door links via elders op LinkedIn te tonen. Straks wordt die content op LinkedIn zélf geproduceerd. Best interessant vind ik. Volgens mij wordt LinkedIn dan ook interessanter om vaker te bezoeken als er van bekenden uitgebreider nieuws komt over wat serieuzere dingen dan Kattenfilmpjes.

Dit alles komt trouwens voor een groot deel omdat Twitter moeilijk heeft gedaan over hoe hun dienst door derden wordt gebruikt.
Het aardige is dat LinkedIn deze knauw van Twitter mooi heeft omgebogen in iets goeds. Wat ik zelf leuk vind is, is dat LinkedIn niet echt een ‘Hot’ medium is. Een beetje te zakelijk voor zijn eiegen bestwil, maar in ieder geval niet zo geldgeil als Facebook. Grappig omdat het zich juist richt op de arbeidsmarkt. De reclame die er is, is niet zo irritant.

Lees voor meer informatie over dit onderwerp:
http://blog.linkedin.com/2012/10/02/follow-people/

http://thenextweb.com/insider/2012/10/03/linkedin-influencer-program-interview-with-gary-vaynerchuk/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+TheNextWeb+%28The+Next+Web+All+Stories%29

http://mashable.com/2012/10/02/linkedin-follow-super-influencers/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s